NIEUWS

 

augustus 2018

Deze iconische koe in aanbouw maakt deel uit van de Andreas Schotel wandelroute.Deze schilder verbleef tijdens de zomermaanden in Esbeek en legde daar het boerenleven vast in schilderijen. In de wandelroute zijn diverse beelden opgenomen van kunstenaar Hannes Verhoeven.

juni 2018

Koning Willem Alexander bracht een bezoek aan de gemeente Hilvarenbeek. In mijn rol als fractievoorzitter van een politieke partij mocht ik met hem spreken over de raadsbrede samenwerking in onze gemeente en nam ik de gelegenheid te baat om met hem over erfgoed te spreken. 

juni 2018

EVE exploiteert nu ongeveer een half jaar de polygonale loods in de spoorzone van Tilburg. Dit was een fantastisch project om aan mee te werken. Een uitdaging om van dit industriële erfgoed van BOEi een florerende horecazaak te maken.

mei 2018

Nog steeds in New York. Naast veel moderne skyscrapers en gebouwen in aanbouw ook een bijzondere herbestemming. High Line. Ooit een verhoogde spoorlijn door de stad nu een zeer aantrekkelijke wandelroute met veel groen en ruimte om te zitten of zelfs te liggen. Op diverse plekken ligt de oude rails. Hier op de foto  wordt die ook gebruikt om met de ligbedden wat meer of minder afstand te nemen tot je buurman/vrouw.

april 2018

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. New York kan van de bucket list worden afgestreept. Op de foto  Manhattan Zuid na zonsondergang. De hoge toren is "One World Trade Center" die gebouwd is nadat de Twin Towers op die plek 11 september 2001   instortten na een terroristische actie. 


9 september 2017

Tijdens Open Monumentendag was Project NU aanwezig bij het druk bezochte Huize Vincentius in Udenhout. Veel bezoekers toonden belangstelling voor het wonen in of bij dit voormalig klooster daterend uit 1927. 

8 september 2017

Het hoogste punt in de restauratie van de Polygonaal Loods in Tilburg is bereikt. Hierbij is de basis gelegd voor onder anderen de keuken, de vergaderruimte en de toiletten. Het bereiken van deze mijlpaal moest uiteraard gevierd worden met een hapje en een drankje. 

5 september 2017

Met succes zijn de 25 loftwoningen van de Lakfabriek in Oisterwijk op 5 september opgeleverd. Project NU was namens BOEi aanwezig op deze feestelijke dag, waarbij het monumentale pand symbolisch werd overgedragen aan haar nieuwe bewoners. 

Augustus 2017

Alle ruimtes in de historische watertoren van 's-Hertogenbosch zijn sinds augustus verhuurd. Het pand is onder anderen in gebruik als kantoorruimte en biedt daarnaast onderkomen aan een horecaonderneming. 

Februari - April 2017

Gedurende deze periode heeft Project NU aan verschillende projecten gewerkt in opdracht van Woonveste. Het betrof voornamelijk projecten met nul-op-de-meter (NOM) woningen, waaronder Wijngaert Klaver/Varen in Haaren. Deze energiezuinige woningen voorzien zelf in voldoende verwarming, warm water en elektriciteit. 

14 december 2016

Gemeente Tilburg ontdekt oude tekeningen van de polygonale loods. De herbestemming van deze loods is in handen van Project NU in opdracht van BOEi.

7 december 2016

De dorpsraad in Udenhout organiseert een bijeenkomst waar toekomstige woningbouwplannen in Udenhout worden gepresenteerd. De plannen voor Vincentius worden in de krant gepresenteerd.

2 december 2016

Bezoek met de provincie Noord-Brabant aan Noordkade in Veghel. Een herbestemmingsproject op het voormalige CHV terrein mede mogelijk gemaakt door de provincie.

12 november 2016

Project NU bezoekt Strijp S in Eindhoven. Strijp S is een befaamd herbestemmingsproject in Nederland. Het is goed om regelmatig zelf te onderzoeken hoe het project loopt. 

10 november 2016

Het Nationale Monumenten Congres dit jaar in Rotterdam.  

1 november 2016

Bezoek aan het Fiets Experience Center in Ede. Een van de voormalige bedrijfshallen van ENKA is herbestemd tot dit nationale fietscentrum. 

BOEi is initiatiefnemer en realisator van dit project.

29 oktober 2016

Project NU bezoekt de "Dutch Design Week" in Eindhoven. Een echte aanrader voor iedereen die creativiteit in zijn werk hoog in het vaandel heeft staan. Het is hard werken om alles te zien maar het levert veel nieuwe energie en nieuwe ideeën op.

Foto: kast van Maarten Baas.

 

27 oktober 2016

Namens BOEi was Project NU spreker en leermeester in de workshop : "Ontwikkelen in Exploitatie" op het congres "Dynamiek in de Leerfabriek", op het KVL terrein te Oisterwijk.

Het congres werd georganiseerd in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, BPD regio zuid en Nico de Bont aannemingsbedrijf.

26 september 2016

Minister Jet Bussemakers, gedeputeerde Henri Swinkels, burgemeester Hans Janssen en directeur Ranti Tjan opende vandaag officieel het nieuwe onderkomen van EKWC op het KVL terrein in Oisterwijk.

Project NU is verantwoordelijk voor de begeleiding van de bouw van fase 1 en de ontwikkeling, directievoering en realisatie van fase 2. 

Opdrachtgever is provincie Noord-Brabant.

16 september 2016

Het Leerlokaal op het KVL terrein in Oisterwijk is opgeleverd. Eigenaar BOEi heeft de sleutels overhandigd aan de Citrus Andriessen Groep die in oktober het gebouw zullen betrekken. 

Het Leerlokaal stond op de nominatie om gesloopt te worden maar met inzet van de provincie Noord-Brabant en BOEi werd dit Rijksmonument behouden.

Project NU is verantwoordelijk voor de  ontwikkeling en directievoering. Andere betrokkenen bij het project waren architect Snijders uit Oisterwijk en aannemer van de Ven uit  Veghel. 

11 september 2016

Gedeputeerde Henri Swinkels bezoekt het Leerlokaal tijdens de open monumenten dagen. Op de foto geeft directeur Maarten de Cock uitleg over zijn toekomstige huisvesting voor de Citrus Andriessen Groep.

Project NU is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en directievoering in opdracht van BOEi.